Bearcoms fokus ligger på våra partners där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster såsom vDC (Virtuellt Data Center), Colocation, samt diverse nättjänster. Våra partners tillför drift, hosting och slutkundskompetens på de tjänster de köper av oss och frontar sina kunder med. I en tid där allt fler IT bolag önskar gå ifrån hanteringen av hårdvara tillhandahåller vi en plattform byggd helt på egen infrastruktur där våra kunder och partners kan verka.
Bearcom ägs sedan i maj 2016 av Transtema Group som är ett kunskapsföretag inom data- och telekommunikation. Transtema levererar tjänster och lösningar till kunder som efterfrågar ett brett tekniskt kunnande inom nätverk och kommunikation.

Professionell serviceprovider

Vi finns i Göteborg och riktar oss mot företag och organisationer i hela Sverige.

Kontakta oss på 031-65 35 60 eller info@bearcom.se.

 

Anders Carlssons gata 14
417 55 Göteborg.

VIRTUELLT DATA CENTER

Bearcom Virtuellt Data Center är en säker och robust kapacitetstjänst som används för att skapa skalbara och flexibla driftmiljöer helt utan behov av egen hårdvara. Du som partner ges möjlighet att sätta ditt eget namn på produkten och adderar sedan din drift/hostingkompetens samt eventuellt övriga tjänster mot dina kunder.

COLOCATION

Bearcom tillhandahåller colocationtjänster för kunder med höga krav på driftsäkerhet och tillgänglighet i vår datorhall, belägen på tredje våningen i en fastighet på Hisingen i Göteborg.
Bearcoms datorhall har hög säkerhet och är utrustad med intrångsskydd, brandskydd, UPS- och reservkraftsystem samt klimatanläggning. Bearcom övervakar datorhallen dygnet runt alla dagar i veckan, (24/7). Anslutningar mot såväl Bearcoms fibernät som andra nationella och lokala fibernät är redundanta och löper fysiskt skilda vägar in i datorhallen. Sammantaget innebär detta att Bearcoms datorhall har en mycket hög driftsäkerhet i händelse av ett eventuellt strömavbrott, kabelavgrävning, intrångsförsök eller sabotage.
Bearcom ansvarar för drift, övervakning och underhåll av datorhallen och vidhängande infrastruktur medan kunden själv ombesörjer installation, inkoppling, drift och övervakning av sin utrustning.
Med Bearcoms Colocation i kombination med Bearcoms övriga tjänster erbjuds en redundant helhetslösning för kunder med höga krav.